Разбира се, не зная как сте вие -
споделяте ли болките си с други?
Но аз проблемите си вече крия,
защото станаха душите груби!...
В живота често виждаш се натясно -
не си, не си единствен, туй го зная!
Споделяш с някого, това е ясно,
защото трудно свързваш двата края.
И вместо болката да потушаваш,
съчувствие и отзвук да намериш,
от клюката ти утре оглушаваш -
достига тя нечувани размери!
Тъй научаваш, че си "неудачник"-
от времето назад останал вече,
не те наричат във очи "нещастник",
но то се подразбира отдалече...
Във време на мащабни далавери,
които и от космоса се виждат,
ти далаверка да не си намериш -
прощавай, не глупак си, ами трижди!...
И извод: заслужаваш си ги, значи,
проблемите, които те нагазват
и тях до гроб ще си ги влачиш!
"Разумните" със факти го доказват!...
© Роберт Todos los derechos reservados