14 feb 2017, 21:21  

Времето ни 

  Poesía » Filosófica, Verso libre, Otra
600 1 0

Времето ни някак си неохотно изтича.

А казваше, че дълго ще остане.

Но ето, Февруари веч наполовина мина

и да го върна все по-трудно става.

 

Времето ни. Не е само Февруари.

Да беше само той. Ама не е.

След него Март, и така нататък.

Изтичат спомени. Окъпани във цветове.

 

То. Времето ни. Накъсява със секунди.

Понякога от ъгъла прокрадва се въздишка.

Закъсняла е и бърза с тихи стъпки.

Да ме настигне и да ме докосне иска.

 

Но времето ни. Пусто да е, не ѝ позволява!

Да ме настигне и да ме докосне, както искам.

Очи притварям. Сън е (си представям).

Усмихвам се. И уж съм силна. Продължавам!

 

Но ето! Времето ни изведнъж прекъсва.

Представата ми. За безвремие.

Докато усетя се, Април ще е дошъл.

Ще носи в себе си поредното вълнение.

 

А времето ни. Някак си неохотно изтича.

Поглеждам си часовника. Навън вали.

Красиво е. Представям си кокиче.

През Март което вяра ще ми подари...

 

 

(За да повярвам в своето безвремие...

Тъй както в детските мечти.)

 

13.02.2017 г.

© Катерина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??