10 oct 2018, 22:25

Втора цедка живот 

  Poesía » De amor
718 11 18

 

Все някой ден ще замълчи – ранена птицата у мене,

която имаше очи и брод за моите Вселени.

Пленена сякаш в пещера, която няма вход и изход

аз нито бяла, ни добра, и дума няма да извикам.

Ще слушам всички гласове, които вечер ми шушукат

из своите си бесове, задрямали без мен в улука,

от ореха ревнив и див, изронил рими костеливи

и драскал със зелен молив по строфите ми тъй свенливи.

Ще бродя в златната гора на спомените и ще питам

а бях ли някога добра и ромол тих връз бели листи?

Дали раздадох до троха и светлината, и покоя?

Живях под срината стреха ту ничия, ту само твоя...

Но стига ми това, че бях сълзата в твоите зеници

жена, която пръска смях и цяла нощ сънува птици.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??