14 ago 2007, 23:18

ВТОРА УПОТРЕБА 

  Poesía
637 0 9
Години, като камъни тежащи,
животът ни превръщат във химера.
Купуваме сандали, блузи, гащи,
мечти дори, но втора употреба...

Народът страда, но какво ли значи?
За политиците финалът е победа...
След изборите всичко е обаче
живот с цена за втора употреба...

Всичко все опира до тезгяха,
а дядо Йоцо още тъжен гледа...
Добрите - добрините не видяха,
възползват се от втора употреба.

Европа, знаем, лустро е, обаче
цените европейски са ни жега...
България уверено все крачи
към блясъка през втора употреба.

И може би след хиляди години
щом станат политиците - икони,
от втора употреба ще изстине
България... Първични са законите!

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??