2 jun 2022, 11:34  

Втори юни 

  Poesía » Civil
572 0 0

Те за богатство не ламтяха,

не искаха личната си изгода,

избавление на раята пожелаха,

биха се за правдата и народа!

Българският дух се стресна,

пожела той волно да лети,

Христо Ботев, личност честна,

би сe с чета, за да ни освободи!

Заряза той бедната Венета

в името на целите си високи,

за да я има България клета,

жертва на тирани жестоки!

Чуха те на българския лъв ревът,

борбата за свобода няма да забравим -

към народно спасение едничък път,

пак враговете на място нека поставим!

 

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??