3 jun 2010, 14:14

Втори юни 

  Poesía » Civil
428 0 1

Сирените стенат в душите ни.

А душите ни вият.

Някой пак удушва мечтите ни.

От съвестта си се крием.

 

Гордите Ботеви четници.

Светият Дякон Левски.

На Самуил войните-клетници.

Във Батак - главите детски.

 

Майко Българийо, виж ги сега -

от пръстта се възправят.

"РОДИНО! - мълвят - Изправи снага!

С теб сме, не те забравяме!"

 

Едноминутно мълчание. Спрели

чуваме думи-клетви.

От сиренния вой онемели,

мечтаем бъдеще светло.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??