Вятърът ми е любовник
тази нощ ми го призна,
когато ме понесе към звездите
и ми подари луна.
Вятърът ми е любовник
разроши къдравата ми коса
и съблече бялата ми риза
гола се събудих сутринта.
Вятърът ми е любовник
и ме облече в суета,
подари ми нова рокля,
за да танцува с нея през деня.
*** *** ***
© Дора Трифонова Todos los derechos reservados