Промяната на вятъра ни свАри
с лекьосани ушанки на глави.
Той сякаш бе дошъл от Калахари,
потта изби по нашите страни.
Навсякъде разцъфнаха дървета,
полетата се пръкнаха в цветя!
Зарадвах се сърдечно на късмета,
ушанката в боклука полетя!
Но хората във ватенки, не бяха,
готови да приемат този дар.
Обратно - северняка пожелаха:
ушанката с червената звезда!
И днес живеем много разделени;
на фили и на фоби се делим!
А вятърът със нужните промени
изчезна във мъглата яко дим!
Юри Йовев
Юли 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados