7 ene 2016, 18:28

Вълча серенада 

  Poesía
200 0 0

 

 

Самотата е тайна килия,

заключена с пясък от думи.

Надзърнеш ли там ще откриеш

бездната в душа погубена.

 

Понякога нощем човек

зад редове пробва да каже:

- Аз съм тук, дишам сред вас,

някои познават ме даже.

 

По улици пълни с погледи празни

се разхожда често с ръце в джобове,

за него небето с ласкави струи

гальовно разкрива дъждовна утроба...

 

Непрестанно той търси в черното бяло,

живее ли някъде цвете в кал,

Смърт за Живота ли е ново начало,

без обич би ли човек оцелял... 

 

Краят на безкраен път приближава,

лицемерно студен си остава светът,

все още някого слънце огрява,

а към други звездите мълчат.

 

Животът все същия продължава,

без болка да дишаш е само награда.

Въпросите неразгадани остават,

вълци започват лунната серенада...

 

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??