Аз вълк съм! А ти си човек!
Аз следвам! А ти преоткриваш!
Аз вия под нощно небе!
А ти в балдахини почиваш!
Аз вълк съм – безчувствен, студен!
Подобно на твърдо желязо!
Аз вълк съм! А ти си човек!
Ти имаш! Аз следвам и газя!
Аз вълк съм! И гоня храна!
Преследвам целта – да живея!
Когато се спусне нощта,
аз ставам за всички злодея!
Аз вълк съм! А ти си човек!
Аз късам! Ти чувстваш, мечтаеш!
Дали ще се срещнем със теб?
Човеко, това ли желаеш?
© Димитър Драганов Todos los derechos reservados