21 may 2011, 22:34

Вълкът 

  Poesía » De amor
531 0 2

В твоя блеснал вълчи поглед

виждам брод в тъмнина,

нима вълкът във теб не вие

от любов, ако има светлина.

 

Сам в мрака, по кални пътеки,

настървен, ужасен – търсиш мен,

а аз бяла, нежна и добра

очаквам на вълка да се отдада.

 

И искам себе си неразумно да убедя

в истина една и смисъл да потърся,

че в тъмнина любов ме осветлява

и вълкът в добро злото забравя.

© Ирена Дочева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??