13 jun 2007, 1:03

Вълни 

  Poesía
441 0 4
 

ВЪЛНИ




Те  идеха  от   смътността  създала  битието


и сливаха   в прибой


 Живота  и Смъртта.....

разкъсали  веригите  на  своя  мним  покой -

под  синия  олтар - безбрежен -  на  небето...


Връхлитаха  в  спонтанна   страст -

вълна                  подир   вълна,

една  след           друга -

разгънати           в стена -

В   метежа           на  бучащата  си  власт...............


Политаха............ ....................  .........................................

Връхлитаха    отново...........................................................

Пропадаха   във    трясъка        като   олово

при  сблъсъка   със  пясъка

  и  се   издигаха,  приличащи  на   адски  привидения -

обричащи,

                изтичащи,                безбрежни 


и        безкрайни.........................................................................


В   разбунтуваната   своя  неизбежност...

в   ново    всеотдайно  въплащение,

те  търсеха  и  късаха    

  от  Времето  и   въздуха

забързани,  въвлечени   във  нов   решителен   прибой,


защото  

сигурно   разбираха,  че   са    обречени


  да  бъдат  примирени

  в   привидния

                            недопустим  

                                                      покой.



февруари 1989

© Кирил Бачев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??