Търсех го навсякъде и неуморно -
вълшебника от онзи детски сън
Прибирах се, изтривах чело морно
и с нова надежда политах навън.
Не спрях, дори когато осъзнах,
че дълго ще се крие от мен.
Изпитваше неистов страх,
че ще бъде от жена пленен.
Вървях по пътищата на живота-проза
самотна и неудовлетворена,
мислех си за приказната симбиоза -
между вълшебника и същността ми наранена.
...........................................................................
Мина време, нуждата от него затихваше.
Усетих силата на своята природа.
Намерих теб и когато се усмихваше,
усетих, че си от моята порода.
......................................................
Веднъж в очите ти го срещнах -
отразен в твоя поглед-огледало.
Дали подобаващо го посрещнах,
или сърцето на чувства се е поддало.
И няма да го вържа с окови,
да оковеш и да цениш са антиподи,
вълшебникът си търси хоризонти нови,
не търси цербер, който да го води.
Свободен в своя свят огромен,
сигурно ще ме забрави някой ден.
Но аз ще те запазя като спомен,
вълшебнико, от мене сътворен.
© Мариета Дечевска Todos los derechos reservados