Ти,знаеш ли какво е в друга душа?
Небето крие слънце в тъмен облак.
Трудно ми е някого в тъга да утеша
в пороен дъжд под сушина.И колко
ще звучи нелепо:градушка да удари
и убие в злочестина труда на бедняка...
Знаеш ли, когато на полето те завари
сприята на любовта ранена.Очаквано
умира-няма да поникне нежна милост!
И слънцето не носи радост и надежда.
Тогава помълчи пред другите.Закрила
потърси в живота:без да се оглеждаш!
Може би,тогава разбираш друга душа?
Може би!Дано след сприята не греша!
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados
Господ е икуменист, но не може да спаси неспсените,за съжаление!🙏