6 ene 2018, 22:25  

Въпроси 

  Poesía
3105 28 36

Ако си гълъб със пречупени крила,

ще бъде ли мечтата ти различна –

от порива да си Жар-птица в пепелта,

възкръснала и литнала в звездите?!

 

Ако си топъл дъжд от болка натежал,

нима ще си мечтаеш нещо друго –

освен да паднеш с радост под дъга,

и болката ти да изчезне като чудо?!

 

Ако си най-обикновен... добър човек,

но наранен – по ред добри причини,

не трябва ли да срещнеш днес дъга,

под нея като Феникс да преминеш?

© Yuri Yovev Todos los derechos reservados

Юри Йовев

Ако съм гълъб със пречупени крила,
мечтата ми ще бъде да излитна.
Да изтупам болката във пепелта,
жарта към синьото небе... да лисна.
В звезди да я превърна, във мечти, ...
  798 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??