Ако си гълъб със пречупени крила,
ще бъде ли мечтата ти различна –
от порива да си Жар-птица в пепелта,
възкръснала и литнала в звездите?!
Ако си топъл дъжд от болка натежал,
нима ще си мечтаеш нещо друго –
освен да паднеш с радост под дъга,
и болката ти да изчезне като чудо?!
Ако си най-обикновен... добър човек,
но наранен – по ред добри причини,
не трябва ли да срещнеш днес дъга,
под нея като Феникс да преминеш?
© Yuri Yovev All rights reserved.