6.01.2018 г., 22:25 ч.  

Въпроси 

  Поезия
3039 28 36

Ако си гълъб със пречупени крила,

ще бъде ли мечтата ти различна –

от порива да си Жар-птица в пепелта,

възкръснала и литнала в звездите?!

 

Ако си топъл дъжд от болка натежал,

нима ще си мечтаеш нещо друго –

освен да паднеш с радост под дъга,

и болката ти да изчезне като чудо?!

 

Ако си най-обикновен... добър човек,

но наранен – по ред добри причини,

не трябва ли да срещнеш днес дъга,

под нея като Феникс да преминеш?

© Yuri Yovev Всички права запазени

Юри Йовев

Ако съм гълъб със пречупени крила,
мечтата ми ще бъде да излитна.
Да изтупам болката във пепелта,
жарта към синьото небе... да лисна.
В звезди да я превърна, във мечти, ...
  786 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??