7 may 2009, 23:42

Въпроси с повишена трудност 

  Poesía » Filosófica
1131 0 8

Мит или реалност е стремежът

към съвършенство?! Целите ли

са по-важни, пътят ли до тях?

Или е много трудно да се каже?

 

Кое е нещото, което все нагоре

и напред ни дърпа? Дали е хлябът

ни насъщен;  дали стремежът

да надскочим себе си? 

 

Или възхитата във погледа на някого

от нещата, които вършим?!

Кое е това, което вечно отвътре

ни гъделичка? Дали ни убиват

 

"дините, които носим под мишниците",

или просто крила ни никнат?!...

Богатството в ръцете ни има ли стойност,

или е само вода и пясък?! 

 

Следите, които ще оставим в сърцата

на хората - с делата си; белезите,

които те ще оставят във нас,

по-щастливи ще ни направят ли?

 

Може би най-трудното от всичко

е да се постигне деликатното равновесие

между духовното и материалното;

между действието и съзерцанието?!

 

Къде ли са на всичките тези въпроси отговорите?

На Земята или на Небето? Или

може би някъде там - на хоризонта,

където се сливат двете?!...

 

                                                              2009 г.

© Радослава Антонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??