Дали ако Дедал не беше леко смахнат,
днес щяхме да познаваме Икар?
Ами ако Иуда беше разпнат,
а не Христос -кой щеше да е цар?
Ами ако Наполеон се беше спънал,
приемайки го като Божи знак-
навярно щеше войските си да върне
и нямаше да стигне под Москва!
И щяхме ли за Хитлер да говорим,
ако фон Щауфенберг тогава бе успял?
Тогава - мога с вас да споря,
че нямаше да има и война...
А ако Айнщайн беше
просто селско чадо -
то щеше ли да има
Нагасаки, Хирошима?
Историята е игра на думи!
Червено-черно, Тото 2, Рулетка!
Едно е лошото - Човекът в тях се губи!
Те покрай него образуват клетка...
© Момчил Манов Todos los derechos reservados