Jan 24, 2018, 10:15 AM  

Въпросите на Клио 

  Poetry » Love
291 0 0

Дали ако Дедал не беше леко смахнат,

днес щяхме да познаваме Икар?

Ами ако Иуда беше разпнат,

а не Христос -кой щеше да е цар?

 

Ами ако Наполеон се беше спънал,

приемайки го като Божи знак-

навярно щеше войските си да върне

и нямаше да стигне под Москва!

 

И щяхме ли за Хитлер да говорим,

ако фон Щауфенберг тогава бе успял?

Тогава - мога с вас да споря,

че нямаше да има и война...

 

А ако Айнщайн беше

просто селско чадо -

то щеше ли да има

Нагасаки, Хирошима?

 

Историята е игра на думи!

Червено-черно, Тото 2, Рулетка!

Едно е лошото - Човекът в тях се губи!

Те покрай него образуват клетка...

© Момчил Манов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??