Дали е по-лесно да мразиш
за проявена от някого слабост.
Да си повтаряш, че не те заслужава
и да махнеш с ръка без да мислиш.
Дали е по-лесно да мислиш,
че някъде там те очаква
друго, по-хубаво нещо,
от туй, що да мразиш те кара.
Дали е по-лесно да бягаш
от всичко, що ти за обич говори.
Или вече да спреш да Го търсиш
в лицето на всеки отсреща.
Окървавено кога е сърцето,
за великодушие не ще и да слуша.
А бърза, час по-скоро да сложи,
клетва за доживотна ненавист.
По туй си приличаме хората,
че умеем различно да мислим.
Едни прощават с готовност,
а други до гроб онемяват.
"Бъди щастлив!" - дали ще заръчаш
или "По дяволите да вървиш!",
все същото послание си носи,
а ти в живота пак сам ще си вървиш.
© Пепи Оджакова Todos los derechos reservados