14 sept 2024, 17:44

Въртиопашки 

  Poesía
93 0 0

Исках друго, обаче във рая

оказа се нямаше място за всички.

Долу в ниското с псетата лаех

и за къшея хляб се боричках.

 

Прашен, опърпан, с муцуна

омазана с кървава пяна,

подиграха ме градските пудели,

че не мога да имам стопанин!

 

А те все до краката на някого,

чинно нещичко мляскаха

И на където подухнеше вятъра-

на там си въртяха опашката.

 

 

 

© Кольо Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??