29 oct 2011, 17:26

Във този бар изпихме лятото... 

  Poesía » Otra
471 0 9

Във този бар изпихме лятото

сред възгласи: „Наздраве!“ и „На екс!“,

но бързо ни видяха сметката

с въпроса:  „В брой или със чек?“.

 

Във този бар остана спомена,

очакващ, пристрастéн чудак,

триейки с брадата сламена

без време падналия мрак.

 

Тук, истерична и раздърпана,

нахлу със вик и есента

и със бутилка дъжд във джоба си

на дансинга се завъртя.

 

Мъгла покрила бе лицето ú,

а пък косите ú - листа,

чернееше тъга в ръцете ú

по отлетелите ята.

 

И затанцува с нея вятърът,

а с похот я пощипваше студът...

 

Във този бар изпихме лятото...

Жадно, до последната искра...

© Валентина Лозова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??