1 sept 2018, 16:18  

Аскетика 

  Poesía » Filosófica
303 0 6

АСКЕТИКА

 

Вода и въздух, въздух и вода –

това му само трябва на човека –

и в мрака ярко-гаснеща звезда,

сияеща над прашната пътека.

 

Вода и въздух, въздух и вода –

затуй копнеят тихо в нас сърцата –

и в мрака ярко-гаснеща звезда,

блестяща като ангел в небесата.

 

Вода и въздух, въздух и вода –

затуй жадуват истински душите –

и в мрака ярко-гаснеща звезда,

посочваща ни пътя през мъглите.

 

Вода и въздух, въздух и вода,

и малко хляб и сол, и светлина,

и в мрака ярко-гаснеща звезда,

и тъжна, жадно грейнала луна…

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??