Възхита!...
(експромт)
Ех, Море!... Море!...
Имаш ли за мен
Бряг и там да спре
моят Дух, пленен
от Безкрая твой?...
... И една вълна,
и един прибой?...
Вятър и платна
из Безкрая твой!...
Ех, Море!... Море!...
Вечност и мечта!...
А Безкраят знам:
се нарича – Бряг!...
Едно време в моретата
© Коста Качев Todos los derechos reservados