Mar 23, 2021, 2:22 PM

Възхита! 

  Poetry » Other
185 0 0

 

Възхита!...

(експромт)

 

Ех, Море!... Море!...

Имаш ли за мен

Бряг и там да спре

моят Дух, пленен

от Безкрая твой?...

 

... И една вълна,

и един прибой?...

Вятър и платна

из Безкрая твой!...

 

Ех, Море!... Море!...

Вечност и мечта!...

А Безкраят знам:

се нарича – Бряг!...

 

Едно време в моретата

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??