30 ago 2011, 22:04

Възможната утопия 

  Poesía » Filosófica
519 0 5

Да имах силните криле на птица,

незнаеща ни студ, ни глад, ни жажда,

и дарбата – във цвете, във тревица

да виждам как животът в миг се ражда!

 

Да можех сред вселенските простори

да литна – вечните им тайни да узная,

и в синьото пред мен да се разтвори –

невидима – Вратата към безкрая!

 

Достигайки тогава до живеца

на Силата, която ни създава,

едно ще пожелая от Твореца:

любов и здраве щедро да раздава!

 

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??