23 mar 2007, 15:45

ВЪЗРАСТ, НАРЕЧЕНА ЕСЕН 

  Poesía
930 1 2
   ВЪЗРАСТ, НАРЕЧЕНА ЕСЕН


Есен е.
Навънка дъжд вали.
Вали и мие пътищата грозни.
Измива ги. Асфалтът пак блести.
Приканва ги към мигове върховни.

Есен е.
В душите ни вали.
Валят сълзи и бръчките покриват.
Но могат ли те нашите съдби
от болка и от мъка да измият?

Есен е.
Вали, вали... ще превали.
След дъждовете слънце заблестява,
с лъчите си - стрелички от мечти -
душите ни измръзнали то сгрява.

Есен е.
Навънка сняг вали.
Стопява бавно той лъчите.
Но, минали през битки и войни,
запазваме на слънцето мечтите.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??