Илюзиите си заминаха -
полека, кротко, методично.
Красиво страстите изстинаха
и се стопиха безразлично.
Възторзите се разтрепераха
и свиха се като сираче.
Мечтите ни криле разпериха
и литнаха внезапно в здрача.
Едничка вярата остана.
Напук на всичко. Разгневена,
приличаща на бяла врана
самотна, но непобедена.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados