23 may 2018, 2:21

xxx 

  Poesía
218 3 0

                                           На Д.М.

 

Гнездата са празни. В огнището вече

жарта е безумно студена.

А чувствата наши небето разсече

на твоя и моя вселена.

 

Съвсем безпощаден часовник тиктака

и времето рязко завива.

Полека, полека сгъстява се мракът

и бавно страстта ни заспива.

 

Две сенки сме с тебе. Две минали думи

в една безсловесна поема.

Чужд навикът вече лежи помежду ни –

ни дава любов, нито взема.

 

Телата изстиват, негалени дълго

във нощи от стон по-протяжни.

Животът ни кротко поляга на хълбок

и само душите са важни.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??