21 feb 2024, 23:51  

Яба - даба - дуу 

  Poesía » Para niños
255 3 17

/семейство Флинстоун/

 

 

„Яба – даба – дууу!“ е вик,

който всеки ще познае,

щом е мярнал и за миг

Флинстоун, пещерняк случаен.

 

Там, във каменния град -

Бедрок, беше ни забавно,

с анимация и смях

той омайваше ни славно.

 

С Уилма – вярната жена,

с Пебълс – щерката им умна

случваха се на шега

забавления безумни.

 

Веселяк един, добряк,

динозавърът пък Дино,

бе приятелят "двукрак"

на семейството любимо.

 

„Яба - даба - дуу!“ и днес

е посланието чудно

без писмо и без адрес

към щураците най-шумни.

 

21. 02. 2024 г.

 

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??