/семейство Флинстоун/
„Яба – даба – дууу!“ е вик,
който всеки ще познае,
щом е мярнал и за миг
Флинстоун, пещерняк случаен.
Там, във каменния град -
Бедрок, беше ни забавно,
с анимация и смях
той омайваше ни славно.
С Уилма – вярната жена,
с Пебълс – щерката им умна
случваха се на шега
забавления безумни.
Веселяк един, добряк,
динозавърът пък Дино,
бе приятелят "двукрак"
на семейството любимо.
„Яба - даба - дуу!“ и днес
е посланието чудно
без писмо и без адрес
към щураците най-шумни.
21. 02. 2024 г.
© Таня Мезева Все права защищены
Знам, че това не е важно, но ми се иска веднъж за винаги да ми се изясни пустата формула.