15 nov 2017, 8:49

Ябълчице моя 

  Poesía
370 0 1

На дъщеря ми

 

Ябълчице моя, със зелени очи,

най-хубавата песен изпя ли?

Луната нощем те целува с лъчи,

а денем – слънце те гали.

Листата ти нежно блестят

и бели цветчета на младост ухаят.

Какво от това,че край тебе тръни растат

и треви лепкави лазят.

Вятър ще сплете плитки в косите ти,

дъждовните перли ще засветят в корона.

Твоето място е там, на високото

и нова песен ще пеят твоите клони.

 

© Вяра Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??