6 jul 2009, 8:37

Яла да ти гледам, бате! 

  Poesía » Otra
828 0 17

-Яла да ти гледам, бате!

Ей, че бяла си глава!

От Живота бая патиш,

ама още си беля!

Виждам, казват ми чертите,

взел си си добра жена.

Хайде, не жали парите-

имаш и добри деца!

 

Шепите и понапълни

вярващият във Доброто...

Коси - змии, очи - мълнии:

-Ха, да те забрави злото!

 

Циганските думи в мен покълнаха,

но главата ми отдавна завъртя,

предсказанията и, напълно сбъднала,

тази, що парите не допря...

© Красимир Дяков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??