Луната се крие зад облаците черни,
останаха само звездите - нейните другарки верни.
Небето сякаш за миг опустя,
без нейната величествена светлина.
Облаците черни прегръщам тази светлина,
колко страшна е без теб нея вечерта...
Колко много означава тя
за една изгубена душа!
Но има мъничка надежда,
ще се разсеят облаците черни.
Всичко в мен нагоре поглежда,
има трепет в очите ми безверни...
Ветрец задухва тих и спокоен,
отдръпват се облаците гъсти.
Заваля дъжд пороен
и луната се показва на пръсти.
Разкрива своята красота,
дава на нощта ярка светлина.
Небето сякаш песен нежна запя
и една звезда дори се засмя.
Звездите празнуваха появата на луната,
а очите ми се радваха на красотата.
Колко малко трябва на душата,
вяра и надежда в светлината!
© Евелина Велинова Todos los derechos reservados