Я С Н О В И Д К А Т А
Цял живот кове кръста си от кръстове на други хора
и е невидимата страна на Луната.
Бог да прости любопитството, дето по петите ù ходи
и да благослови дните и на земята.
Нощем не спи, духове нахоква
и звездни ризи пере на вечерници.
Заличава следи от стъпки -
в къщата ù оставени от неверници.
Сутрин в зори двора премита -
знае, че ще се напълни
с тия, които идват, за да я питат.
А тя ще ги порази като мълния,
защото е първа приятелка на времената,
изповедница на разбулените им тайни.
Като видение пълзи в тишината
шепотът на гласовете незнайни...
В единия ъгъл блести икона и догаряща свещ се навежда.
А в другия - увенчана с корона, сияе една надежда,
изпълзяла от тъмното на безброй страдания.
Жената капчица радост гледа да не разплиска
от сбъднатото предсказание.
Какво повече да иска...
Диана Загора
© Диана Кънева Todos los derechos reservados
Поздрав!