19 ene 2014, 22:10

*** Южняк си ти 

  Poesía » De amor
323 0 2

                                  * * *

 

Южняк си ти – горещ, изпепеляващ.

Огньове палиш с твоя поглед мамещ.

Единствено след тебе дим оставяш,

напомнящ за дъха ти жарко парещ.

 

След тебе и луната, нежно бледа,

едва, едва огрява небосклона.

Пътува бавно и отгоре гледа,

звездите шепнат приказка чаровна.

 

За доблестния рицар с гривест кон,

преминал някога оттук случайно.

Погледнал към високия балкон,

красавицата омагьосал трайно.

 

Не знаел той, подминал. И сега

стои самотно, чака тя - с надежда,

че конникът, смутил я в младостта,                              

отново със любов ще я поглежда!

 

                                         

                                           26.01.2013 год.

© Вили Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Лора! Трогна ме!...
  • Разкошно произведение!!!!!!Истинска красота!!!!!!!!!!ИСТИНСКА МАГИЯ!!!!!ИСТИНСКИ ОГЪН ОТ СТРАТ И ЧУВСТВА!!!!!!Направо ме зашемети и омагьоса!!БРАВО НА ТЕБ!!!!!!!!Така диво и така нежно и докосващо едновременно!!!!!Моите ОГРОМНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!!!!!БРАВО НА ТЕБ!!!!!!!!!!
Propuestas
: ??:??