2 ago 2015, 11:06

Юли си тръгва 

  Poesía » Otra
355 0 3

Юли си тръгва много самотен,

преметнал през рамо летния сак,

с бира в ръката, нервен и потен,

с цигара запалена в бледия мрак.

 

Няма навярно кой да го чака.

Тъй уморен е, нервен, сърдит.

Тръгва на стоп, че изпуснал е влака,

свирука небрежно с нехаен вид.

 

Пак ще се върне - чак догодина.

Ще се разхожда по морския бряг.

Дълго ще търси една раковина...

той я остави за нас. Таен знак...

 

 

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много хубав юли!
  • "Няма навярно кой да го чака.
    Тъй уморен е, нервен, сърдит."
    Ха, ха! Точно така и за мен си отиде този юли...
    Много ми хареса стихотворението ти! Поздрави, Нина!
  • Хубаво стихотворение.
Propuestas
: ??:??