1 nov 2005, 20:52

Юлско пладне 

  Poesía
1097 0 9
Юлско пладне

Слънчогледите се поклониха
и не ме изпуснаха от очи.
В шпалир ме посрещнаха
зелени царевични
и рижи ечемичени поля,
черна угар до кафяви бразди,
изпъстрени с билки ливади.
Горди коне препускаха
и течаха мъдри реки
покрай загадъчни хълмове.
В този ден Бог рисуваше
с всички бои от небесната
си палитра.
През юли,пътувайки към твоя град,
бях открадната от Добруджа.

© Здравка Маринова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??