Nov 1, 2005, 8:52 PM

Юлско пладне 

  Poetry
1096 0 9
Юлско пладне

Слънчогледите се поклониха
и не ме изпуснаха от очи.
В шпалир ме посрещнаха
зелени царевични
и рижи ечемичени поля,
черна угар до кафяви бразди,
изпъстрени с билки ливади.
Горди коне препускаха
и течаха мъдри реки
покрай загадъчни хълмове.
В този ден Бог рисуваше
с всички бои от небесната
си палитра.
През юли,пътувайки към твоя град,
бях открадната от Добруджа.

© Здравка Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??