1.11.2005 г., 20:52 ч.

Юлско пладне 

  Поезия
1092 0 9
Юлско пладне

Слънчогледите се поклониха
и не ме изпуснаха от очи.
В шпалир ме посрещнаха
зелени царевични
и рижи ечемичени поля,
черна угар до кафяви бразди,
изпъстрени с билки ливади.
Горди коне препускаха
и течаха мъдри реки
покрай загадъчни хълмове.
В този ден Бог рисуваше
с всички бои от небесната
си палитра.
През юли,пътувайки към твоя град,
бях открадната от Добруджа.

© Здравка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??