ЮНАЧАГА - РАБОТЯГА
Захапал като въдица целта,
един юнашки ден се активира:
- За пируетите на мисълта
ще трябва да ме черпиш каса бира!
Сънят ти, от тревоги раздробен,
ще се завърне истински, когато
ти довериш мечтите си на мен
и с равносметка тегля аз чертата!
Повдигна таке в облачно каре,
ръкавите запретна. (Работяга!)
Но питам се дали ще разбере
защо и мене шапката ме стяга?
Целта се гони, ако е една,
но много ли са - кучета ги яли!
Ако пък каса бира е цена,
ще я платя! Съмнявам се... Едва ли!
© Мария Панайотова Todos los derechos reservados