26.10.2011 г., 13:36 ч.

Юначага-работяга 

  Поезия » Хумористична
475 0 17

 

 

 

   ЮНАЧАГА - РАБОТЯГА

 

 

Захапал като въдица целта,

един юнашки ден се активира:

- За пируетите на мисълта

ще трябва да ме черпиш каса бира!

 

Сънят ти, от тревоги раздробен,

ще се завърне истински, когато

ти довериш мечтите си на мен

и с равносметка тегля аз чертата!

 

 

Повдигна таке в облачно каре,

ръкавите запретна. (Работяга!)

Но питам се дали ще разбере

защо и мене шапката ме стяга?

 

Целта се гони, ако е една,

но много ли са - кучета ги яли!

Ако пък каса бира е цена,

ще я платя! Съмнявам се... Едва ли!

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??