23 jun 2011, 12:30

Юни... 

  Poesía
787 0 16
                   Выйдем на берег; там волны
                   Ноги нам будут лобзать;
                   Звезды с таинственной грустью
                   Будут над нами сиять.
                                           А.Пещеев
*** 

Защото ще забравим онзи вятър

и думите изречени неволно

денят ще е  очакване по залез

и някъде в душите ще е топло…

а в утрото ще грее ярко слънце

по пръстите на обич уморена

и може би дъгата ще напомня

за хиляди сърца сломени...

 

… и славеи ще будят  тишината

от песните им ще покълва лято

вълни ще впиват  топли длани

по пясък ще преливат в  злато…

И в най-последните от всички пътища

дъждът ще впримчва всеки образ

защото ще забравим даже себе си…

а Юни ще е само полъх…

 

 

                                                              Чайковски - Юни "Баркарола" 

 

 

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??