13 mar 2022, 21:57

За черпака, байряка и магарето 

  Poesía
683 3 6

И перото казват е черпак.

Недай си, Боже -

в ръце на глупак.

Вдига байряк чул- недочул.

 И магаре е - има си стил!

Даже и чул!

От хомота си „звезден”

сее татул.

С думи на други

прави пасквил.

Що да каже черпака му 

в тенджера с леща?

Зрънцето гони- 

слово оглежда!

Дай му байряка-

стиска черпака!

Иначе имал перо.

На глупака!

Да живее магарето,

редом с мерака.

От него ще станат

вкусни кюфтета.

 

© Ивита Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??