6 jul 2018, 23:24

За Дядо 

  Poesía
445 0 1

1.Посреща ни със сила във леглото,
без да мръдне пръстче или длан.
Потта ветрее в пламъците по  челото,
време е за вратата към момент желан.

 

2. Смелостта под болничната риза тлее,
 в сърцето, де беше първата стрела.
Вихърът през маска на лицето вее,
тръгна към Добро нашият баща.

 

3. Връзката с тялото му раздели се,
в главата бе втората стрела. 
Душата му от материята умори се,
Духът  на Живота подаде му ръка.

 

4. Врата на Светлото яви се,
ключът на карфица е качен,
Изборът  тежък в пепелта  гневи се, 
Духът е тук макар и малко изтощен.

 

5. Крачка смелост край леглото се усети,
спряха хрипове и храчки, спря дъхът.
В тръпка всички през сълзи обвзети,
без да виждат гледаха Свободата на Духът.

© Георги Сираков Todos los derechos reservados

В памет на един велик човек! 06.06.2015г.

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??