28 mar 2013, 18:32

За хитреците и вимето 

  Poesía » Civil
532 1 11

 

 

    ЗА ХИТРЕЦИТЕ И ВИМЕТО

 

 

Мечтите ли загубихме по пътя,

препъна ли ни трудният живот

или в уплашен миг накриво стъпи

страхът ни пребледнял, потънал в пот?

 

Опитвахме са да градим съдбата,

но хитреците вимето държат.

Надигна се гневът ни за разплата.

Бозалите се скриха. И мълчат.

 

Те свикнаха греха да преобличат

в невинността на детските сълзи.

Страдание и болка в нас се стичат.

Вулкан изригна! Лавата пълзи...

 

В защита, но на тяхната изгода,

изправиха ни всички пред глада.

Страхувайте се! Този гняв народен

ще ви поиска сметка, господа!

 

 

 

 

 

© Мария Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??