29 jul 2018, 11:18

За капчиците дъжд 

  Poesía » Del paisaje
407 0 0

 

ЗА КАПЧИЦИТЕ ДЪЖД

 

И капките дошли от "веисинето",

се удрят във листата и званят.

И песента им, както и прието,

отчаените хора веселят.

 

И аз  играта им захласнато я слушам

изпълва тя във мене Празнота!

Запълва в мене лятната ми суша.

Унасям се и аз във песента!

 

Със жажда полъха в душата си поемам

омръзнало ми е да се потя!

И ромона на капките поемам

и тайничко от тях се веселя!

 

И всичко като в приказките става,

живота ми от тях се възроди!

Най-хубавите ми слова туй заслужава,

дано по-дълго туй да продължи!

 

22.06.2010г. Драгойново

 

 

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??