И капките дошли от "веисинето",
се удрят във листата и званят.
И песента им, както и прието,
отчаените хора веселят.
И аз играта им захласнато я слушам
изпълва тя във мене Празнота!
Запълва в мене лятната ми суша.
Унасям се и аз във песента!
Със жажда полъха в душата си поемам
омръзнало ми е да се потя!
И ромона на капките поемам
и тайничко от тях се веселя!
И всичко като в приказките става,
живота ми от тях се възроди!
Най-хубавите ми слова туй заслужава,
дано по-дълго туй да продължи!
22.06.2010г. Драгойново
© Христо Славов All rights reserved.