Празнувайте братя и сестри,
празнувайте днес.
Празнувайте Вие българи,
отдавайте чест.
На този ден велик,
на този празник свят.
Да празнува всеки ученик,
всеки славен град.
За наш'та азбука славянска,
създадена от Методий и Кирил.
За наш'та държава балканска
поднесете поклон мил.
Ще преславим ваще имена,
прескъпи наши братя.
Ще ви пазим в своите сърца,
прескъпи наши братя .
Празнувайте братя и сестри,
празнувайте днес.
Празнувайте Вие българи,
отдавайте чест.
© Белослава Танчева Todos los derechos reservados